m a s k e m e d y a
Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir?

Dünya ekonomimizi ayakta tutacak çözümler için çabalarken birçok marka üretkenlik, iş birliği ve iletişim için tasarlanmış bir sistemden yararlandı: Video oyunları sektörü.

Fiziksel ve dijital ortamlar arasındaki boşluğu kapatmanın, yeni pazarlama deneyimleri veya dönüştürücü iş modelleri yaratmanın yollarını araştırdılar. İşte bu dijital girişimciler sayesinde metaverse'ün ışığı dikkatleri çekmeye başladı.

Metaverse Nedir?

İsterseniz önce kelime anlamına bakalım. Meta” Yunancada “sonra, öte” anlamına gelen bir kelime. Meta kelimesi ve İngilizcedeki “universe” kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse de kısaca “evrenötesi” anlamına geliyor.

Peki “evrenötesi” yani “Metaverse” terimi ile ne kastediliyor?

Kısaca açıklamak gerekirse Metaverse, tüm dijital dünyaların birleştirilmesiyle oluşturulan kolektif bir sanal paylaşım alanına, yani içinde tüm dijital dünyaların bulunduğu kurgusal evrene verilen isimdir. Birçok insana göre, gelecekte oluşturulacak olan bu Metaverse’e sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik yoluyla ulaşmak mümkün olacak. 

Metaverse, hiper marka ve müşteri uyumuna olanak tanıyan, fiziksel ve dijital gerçekliğin buluştuğu bir ortam.

Medya, eğlence, iş ve teknolojinin olduğu bir kesişim. Video oyunları sektörü, ana akıma girmesinden çok önce metaverse için zemin hazırlandı. Hareket halindeki metaverse'ün en son örnekleri arasında Aralık Sonbahar 2021 defilesi için bir video oyunu yayınlayan moda evi Balenciaga yer alıyor.

Metaverse'ün doğuşunun arkasında ne var?

  • Video oyunları oynayarak, internette gezinerek ve dünyayı dolaşarak büyüyen X jenerasyonu
  • Hayatın tüm yönleri ile bütünleşen finansal varlıkların dijitalleşmesi.
  • İş hayatının geleceği açısından değişen çalışma şartları.
  • Latin Amerika, Güneydoğu Asya ve Afrika'daki iki milyar insanın küresel ekonomiye katılmaya istekli ve yetenekli oluşu.

Kısacası ister marka sadakatini korumanın yeni yollarını arıyor olun ister yeni müşterilerle etkileşime geçin veya iş akışınızı düzene sokun. Video oyunu teknolojisi ve metodolojisi bunlar için anahtar olabilir.