m a s k e m e d y a
2020 Sosyal Medya ve İnternet Kullanım Oranları Belli Oldu

2020 Sosyal Medya ve İnternet Kullanım Oranları Belli Oldu

Ve merakla beklenen 2020 sosyal medya ve internet kullanım oranları belli oldu.

2020 yılı hepimiz için farklı başladı ve farklı devam ediyor. Koronavirüs günlerinde evlerimizde daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldık. Bakalım hem Türkiye hem dünya genelinde evde kalmak sosyal medya ve internet kullanımını artırmış mı?

Evde kalma süreci sosyal medya ve internet kullanımında ciddi artışlar yaşanmasına sebep oldu. Sosyal medya mecralarında izlenme, beğenme ve görüntülenme oranlarında büyük artışlar gözlendi.

Peki bu durum Digital 2020 raporuna nasıl yansıdı?

We Are Social / Hootsuite'in yerel ve küresel kullanım verilerini gösteren 'Digital 2020' raporu 2020 itibarıyla Dünya üzerinde yaşamını sürdüren 7,8 milyar insandan 4,57'sinin internet kullanıcısı olduğu belirtildi.

Açıklanan verilere göre toplam cep telefonu kullanıcı sayısının 5,16 milyar kişiye, cep telefonu kullanıcılarının toplam nüfusa oranının ise yüzde 66'ya yükseldi.

En önemli bilgilerden biri de sosyal medya kullanıcı sayısının 1 yılda yüzde 8'den fazla artarak 3,81 milyara ve yüzde 49 yaygınlığa ulaşması. Bu verilere göre 2020 sonuna kadar dünya nüfusunun yarısının sosyal medya kullanıcısı olması beklenmekte.

Bir çok verinin bulunduğu raporda Türkiye'deki toplam internet kullanıcı sayısının 62.7 milyonu bulduğu belirtiliyor.  Bu sayıda nüfusun yüzde 75,3'üne denk geliyor.

Ek olarak kişiler zamanlarının yaklaşık yüzde 40'ını internette ya da sosyal medyada geçiyor. Cinsiyet dağılımına bakıldığında ise erkeklerin yüzde 81,8'inin; kadınların ise yüzde 68,9'unun internet kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

Bütün bu değerler artarken tabiki internette geçirilen sürelerde artıyor. Dünya ortalamasına göre internette geçirilen süre süre 6 saat 43 dadika. Türkiye'de ise bu süre 7 saat 29 dakikayı buluyor.

Peki ya en fazla kullanılan platformlar? Hadi beraber bakalım.

Dünya genelinde en fazla kullanılan çevrimiçi platformlara bakıldığında FACEBOOK 1'inci, YOUTUBE 2'nci ve WHATSAPP 3'üncü sırada. INSTAGRAM 6'ncı, TİKTOK 7'nci, TWITTER 13'üncü sırada yer alıyor.

Tüm bu veriler ışığında bakalım 2020 yılı sonunda bizi sosyal medya ve internet kullanımında nasıl sürprizler bekliyor.