m a s k e m e d y a
2020 Sosyal Medya İstatistikleri

2020 Sosyal Medya İstatistikleri

Bir yıl daha geri de kaldı :) Tüm dünyada korona virüs sebebiyle durağan bir yıl olsa da sosyal medya tarafında oldukça hareketli geçen ve ciddi büyüme ile sonuçlanan bir 2020 yılı oldu.

Hadi o zaman daha fazla beklemeden 2020 yılı sosyal medya istatistiklerine beraber bakalım.

We Are Social 2020 raporuna göre:

  • Türkiye nüfusunun %74'ü (62 milyon) internet kullanıcı,
  • Türkiye nüfusunun %64'ü (54 milyon) sosyal medya kullanıcı,
  • Türkiye nüfusunun %92'si (77 milyon) mobil kullanıcı bulunmakta.

İnternet kullanıcı sayısı %4 (2,4 milyon), sosyal medya kullanıcı sayısı %4,2 (2,2 milyon), mobil kullanıcı sayısı ise %3,4 (2,6 milyon) artış göstermiş.

İnternet kullanıcıları günde ortalama 7,5 saat internet'te vakit geçirmektedir. Aynı artış mobil telefon kullanımında da görülmekte. Internet kullanıcıları sosyal medyada ve televizyon başında ise 3 saat vakit geçirmekte.

Alexa sıralamasına göre Türkiye'de Google en çok ziyaret edilen site olarak görünüyor. Google'ı YouTube ve Facebook takip ediyor.

İnternet kullanıcılarının %93'ü internet'te online video izlemekte. %42'lik bir kesim de online radyo dinleyicisi.

Türkiye'deki kullanıcıların %88'i herhangi bir cihaz üzerinden oyun oynamakta. Akıllı telefon üzerinden oyun oynama yüzdesi %80, bilgisayar üzerinden oyun oynama yüzdesi %46'dır.

We Are Social 2020 raporuna göre sosyal medya kullanıcı sayısı 54 milyona ulaşmış durumda.

En çok kullanılan sosyal medya platformlarında ise YouTube ilk sırada. Hemen arkasından ise Instagram geliyor.

Bir diğer şaşırtıcı bilgi ise Türkiye'de ki sosyal medya kullanımındaki yaş ve cinsiyet dağılımı.

2020 sosyal medya raporuna göre en yüksek kullanım oranı 25-34 yaş arasında.

Türkiye'de sosyal medya kullanım alışkanlıkları ise şöyle. Kullanıcıların %96'sı ayda bir kez sosyal medya platformları üzerinden mesajlaşmakta, %88'i sosyal medya paylaşımları ile etkileşime geçmektedir. Asıl en ilginç verilerden biri ise ortalama bir kişi başına 9 sosyal medya hesabı bulunmakta olmasıdır. :)

Facebook kullanıcı kitlesine baktığımızda ise toplam kullanıcı sayısının 37 milyon olduğunu görüyoruz. %64'ü erkek, %36'sı kadın kullanıcıdır. Geçen yıla göre kadın kullanıcı sayısında azalma olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook neredeyse mobil cihazlar üzerinden kullanılmaktadır. %2'lik bir oranla Facebook, bilgisayar ve laptoplar üzerinden kullanılıyor.

Instagram reklam kitlesi verilerine göre toplam kullanıcı sayısı 38 milyon ve cinsiyet dağılımında Facebook'a benzer bir durum söz konusu. Erkek kullanıcı sayısı, kadın kullanıcı sayısına göre daha fazla...

Sıra Twitter'da :)

Twitter reklam kitlesine baktığımızda toplam kullanıcı sayısı 11,8 milyon ve büyük bir bölümü erkek kullanıcı. Facebook ve Instagram'a göre en fazla erkek kullanıcı tarafından tercih edilen sosyal medya platformu Twitter.

Ve LinkedIn :)

LinkedIn reklam kitlesine baktığımızda toplam 8,4 milyon kullanıcının olduğu ve erkek bireylerin çoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz.

We Are Social'ın sosyal medya raporuna burada ara vermek istiyoruz. Bir diğer yazımızda mobil kullanım alışkanlıkları, Türkiye'deki e-ticaret istatistikleri ve yeni marka keşfetme yüzde değerlerine beraber bakacağız. :)